torstai 3. marraskuuta 2016

Oulun insesti-isä toiminut lautamiehenä kolmessa seksuaalirikosjutussa


Oulun käräjäoikeudesta saamani tiedon mukaan Oulun insesti-isä on toiminut lautamiehenä myös seksuaalirikosjutuissa. Insestioikeudenkäynnissä käräjäoikeus totesi, että mies käytti hyväkseen tytärtään 1.1.1999–24.1.2008. Lautamiehenä hän aloitti 2001, joten kettu on vahtinut kanahäkkiä Oulun käräjillä.

Yhteisymmärrykseen perustuva sukurutsaus on laillista Norsunluurannikolla (Max Planck Institute for Foreign and International Criminal Law 2007). Erään tutkimuksen mukaan 70 prosenttia Norsunluurannikon naisista on kärsinyt seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ja näissä tilastoissa ei ole kyse perään huutelusta tai pepulle taputtelusta, vaan seksuaalisesta orjuutuksesta ja raiskauksista.  

Sähköisestä rikosasiain järjestelmästä löytyi kolme seksuaalirikosjuttua, joissa insesti-isä on toiminut lautamiehenä. Jutut on määrätty salassa pidettäväksi, lukuun ottamatta tuomiolauselmia, jotka ovat julkisia. Olen tilannut tuomiolauselmakopiot käräjäoikeudelta. Toimitusajaksi arvioitiin noin kaksi viikkoa. Palaan sitten asiaan.

Kotiläksynä todettakoon, että lautamiesten valintaperusteet kaipaisivat totaalista uudistusta. Valtaosa lautamiehistä lienee päteviä ja rehellisiä, mutta nykyinen valintasysteemi antaa puolueille täysin vapaat kädet nimetä lautamiehiä. Jostain syystä SDP on ollut hiirenhiljaa asian tiimoilta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti